Om oss och Linedance

Länk till >> Kursavgift, Medlemskap, Bankgiro, GDPR

Linedance och dansgolvsetikett 

favicon.ico Kom och dansa med oss!
Vi är ett härligt gäng som tränar en dag i veckan i Svenljunga. Instruktörer*/ är Monica och Helen. Vi lär ut nya danser ungefär varannan vecka på fortsättningskursen och varje vecka på grundkursen.

Kurskvällen börjar med lättare danser och höjer nivån vid halvtid. Man väljer själv hur länge man vill vara med. Orkar och vill man vara med hela kvällen så bjuder vi på det!

Någon gång per år brukar vi ha öppendans då även linedansare från andra föreningar kommer till oss och dansar. Vi åker också gärna till andras öppendanser. Under PÅ GÅNG publicerar vi en del av det som händer häromkring. 

Linedance dansar vi till varierande musik. Under en termin hinner vi lära oss flera olika danser och varje dans hör till en viss låt. Alla steg finns nedskrivna av koreograferna i dansbeskrivningar, som vi publicerar här på hemsidan efterhand som kursen framskrider. Danserna består av olika stegkombinationer som upprepas under hela låten och mot olika väggar. Det kan ta en halvtimme mer eller mindre, att lära sig en dans inklusive att ha dansat den till musiken. Danserna fortsätter vi sedan att träna under terminen.

Vi dansar en och en, men tillsammans och i rader på dansgolvet. Det finns många tusentals olika danser i stort sett till alla musiktyper, det vill säga inte bara country som man vanligtvis förknippar linedance med.

Vi dansar för att det är kul! Dessutom är det en väldigt bra konditionsform.

Är ni ett gäng som vill prova på linedance? Hör av er så kan vi komma och lära ut några danser!


Info om medlemsavgift, kursavgifter, GDPR: Länk här!


favicon.ico Kurslokal
Parkgården i Svenljunga (Boråsvägen 11) bredvid Svenljunga Kommunhus. Hitta.se!

favicon.ico */ Instruktörer

Helen Larsson: Instruktörskurs 1+2, Dansteknik 1+2. Zuzana & Nicholas Cort

Monica Dahlgren: Instruktörskurs 1+2, Dansteknik 1+2. Zuzana & Nicholas Cort


Gabriela Pichlers nya film Amatörer: Inspelad bland annat i Svenljunga och delar av filmen spelades in under Texasdagarna för några år sedan. I början dyker det upp en och annan linedansare. ;)  

Mer att läsa:
Göteborgs Filmfestival 2018


Kolla in Land.se:  "14 saker du (antagligen) inte visste om Svenljunga" .... bl.a Texas Kickers Svenljunga Linedancers! ;) Land.se 


Linedance
Mer info om linedance hittar du t ex här: Wikipedia

 Kul att kolla in >>> Musikvideo med linedance! 

Westlife/Shane Filans musikvideo "Knee Deep in My Heart":

Maggie Gallagher med dansare är med på videons bröllopsfest och dansar Maggies "In My Heart" som hon skrivit till Shanes låt och som han ville ha med i musikvideon. :)

Här är hela Maggies linedance "In My Heart", som hon lärde ut på Stenungsbaden 8 februari.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)